KONTAKT
+386 41 366 678

E: info@sporty.si

Plavalna šola in tečaji plavanja


Osnovna pravila in koraki, ki jih boste vi in otrok v Sportyjevi plavalni šoli in letošnji novosti VRTEC osvojili, vam bodo v veliko pomoč, otroku pa v veselje. Bazeni so najboljša izbira za učenje plavanja, saj ni motečih elementov kot na morju, ki bi lahko odvračali otrokovo pozornost in jemali veselje, kot so na primer valovi, umazana voda, živalice, kamenčki in seveda slanost. Kar pa seveda ne pomeni, da se na morju otrok ne more naučiti plavanja. Če imate možnost, je najbolje, da otroka vpišete v plavalni tečaj, saj so plavalni učitelji dobro podkovani z znanjem in izkušnjami, kar pomeni zagotovljen uspeh v veliko krajšem času.

Otrok zna plavati takrat, ko lahko samostojno preplava 50 m. Znati mora skočiti na noge v globoko vodo in iz navpičnega položaja začeti plavati. Bodite pozorni na to zadnje, saj je to, da ljudje ne znajo iz pokončnega položaja preiti v plavanje, en od pogostih vzrokov utapljanja.

Nikoli ni prezgodaj za učenje plavanja. Čeprav je idealna starost 6 do 7 let, je dobro z učenjem plavanja pričeti čim bolj zgodaj.