Plavanje

SPORTY PLAVALEC

Nikoli ni prezgodaj za učenje plavanja. Čeprav je idealna starost 5 do 6 let, je dobro z učenjem plavanja pričeti čim bolj zgodaj. Sporty poskrbi, da že štiriletniki spoznavajo plavanje skozi igro in se peko igre prilagodijo na vodo in naskednji korak je učenje tehnik plavanja.

Osnovna pravila in koraki, ki jih boste vi in vaš otrok na Sportyjevih plavalnih uricah osvojili, vam bodo v veliko pomoč, otroku pa v veselje.
Bazeni so najboljša izbira za učenje plavanja, saj ni motečih elementov kot na morju, ki bi lahko odvračali otrokovo pozornost in jemali veselje, kot so na primer valovi, umazana voda, živalice, kamenčki in seveda slabost. Kar pa seveda ne pomeni, da se na morju otrok ne more naučiti plavanje. Če imate možnost je najbolje, da otroka vpišete v plavalne urice, saj so učitelji dobro podkovani z znanjem in izkušnjami, ki pomeni zagotovljen uspeh v veliko krajšem času.

Kdaj otrok zna plavati?
Otrok zna plavati, ko samostojno preplava 50 m. Znati mora skočiti na noge v globoko vodo in iz navpičnega položaja začeti plavati.
Bodite pozorni na to zadnje, saj je to, da ljudje ne znajo iz pokončnega položaja preiti v plavanje, en od pogostih vzrokov utopitve.

ŽE 20 LET Plavalna šola

Plavalni tečaji

Individualni program