Telovadba

"Z NAMI JE ŠPORT ZABAVA"

Sportyjeva telovadba je primerna za otroke od drugega leta naprej...

Sportyjeva vadba temelji na spoznavanju elementov posameznih športov in osnove gibanja. Menimo, da je pomembno zgodnje zavedanje otrokovih sposobnostigibanja, učenja in spoznavanje samega sebe.

Otroci skozi leto spoznajo cel sklop OSNOV GIBANJA. Pričnemo s hojo, sledijo skoki, poskoki, tek, pa smo že pri lazenju, plazenju, kotaljenju, skozi igro predmete tudi potiskamo, velečemo, nosimo, ne pozabimo pa tudi na plezanje...

Osnove gibanja navezujemo s ŠPORTI. Skozi leto spoznavamo atletiko, gimnastiko, igre z žogo (nogomet, rokomet, košarka, odbojka), drsanje, ples, jogo za otroke, karate, tenis, skiro, rolanje, golf, plezanje, pohodništvo.

Vsebine spoznavamo v telovadnici in na zunanjih športnih površinah... Tako gremo na športno igrišče pri atletiki, na teniško igrišče, ko spoznavamo tenis... Vadbo velikokrat izvajamo zunaj v jesenskih in spomladanskih mesecih. Pozimi pa smo na drsališču ali smučišču.

Vadba je prilagojena starostni skupini otrok, zato imamo programe razdeljene v štiri starostne skupine. Najmlajša skupina se imenuje PRVIČ SPORTY, sledi SPORTY MLAJŠI PREDŠOLČEK, SPORTY PREDŠOLČEK in najstarejši S ŠPORTNIK ŠOLAR.

Vse vadbe se izvajajo 1x v ustaljenem urniku, dodatne vsebine pa dodajamo tekom tednov. V najstarejših skupinah je dodatnih vsebin največ. S športnik šolar, najstarejša skupina, pa se lahko odloči za še dodatno usmeritev v: atletiko, gimnastiko,igre z žogo,plezanje-pohodništvo, tenis, zimske športe ali plavanje.

Gibalno leto v telovadnici in izven nje je razdeljeno v DVA SEMESTRA.
PRVI SEMESTER pomeni vadba od oktobra do januarja (oktober, november, december, januar)
DRUGI SEMESTER pomeni vadba od februarja do maja (februar, marec, april, maj)

To smo mi SPORTYJI

Prvič Sporty

Sporty mlajši predšolček

Sporty predšolček

S Šolar športnik